Elinkeinojen murroksen aika näkyy politiikan uhona

Hämmästelin elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) kantaa siitä, että ministeri Heidi Hautala (vihr) olisi toiminut ”Suomen elinkeinopolitiikan vastaisesti”. Muutenkin outoja syytöksiä lenteli lähipäivinä mediassa sellaisessa määrin, että havahduin miettimään miksi ja mitä piilee lausuntojen takana.

Toiseksi hämmästelin demarivaikuttajien näkemyksiä siitä, ettei vihreiden kuuluisi hallita omistajaohjausta, vaan kokoomuksen tai demareiden.

Kolmanneksi perussuomalainen Timo Soini ehdottaa, etteivät vihreät olisi oikeutettuja istumaan hallituksessa.

Kovaa poliittista peliä sanoo joku. Minä väitän, että kyse on teollisen rakenteemme murroksen luomasta uhosta.

Jotkut eivät suostu hyväksymään muutoksia ja uutta. Vanhat teollisuuden muodot kipristelevät muutosten kourissa, eivätkä vanhat keinot hallita enää toimi.

Ääni ”mikään ei muuttua saa” olisi kiireen vilkkaa käännettävä Suomen hyväksi uuden teollisuuden ja uusien innovaatioiden avulla eri toimialojen yhteistyöllä.

Työpaikkoja ei synny, jos energia käytetään kampittamiseen ja keskustelun ohjaamiseen harhateille.

Outoa ajattelua, ettei yli puoluerajojen haluttaisi Suomen hyvää. Perustelut ja näkemykset eroavat, mutta demokratiassa niistä koituu nimenomaan rikkaus.

Nykypäivänä ei voi sivuuttaa kansainvälisiä standardeja ja ohjausta ympäristön kannalta. Ympäristön huomioon ottavat yritykset kulkevat aallonharjalla ja saavat myönteistä julkisuutta. Uudessa yrittäjyydessä kaivataan avoimuutta ja reiluja pelisääntöjä. Vihreässä taloudessa piilee tuhansia uusia työpaikkoja.

Osansa kokonaisuudessa kantavat valtio-omisteiset yhtiöt, jotka olisi aika arvioida nykypäivän kriteerein ja nähdä, millä niistä on perustehtävä osana hyvinvointiamme.

Valtion tehtävä ei ole harrastaa turpeen ottoa Virossa tai ryhtyä öljynmetsästäjäksi pohjoisilla alueilla.

 

Minna Sorsa

Maakuntahallituksen jäsen (vihr)

Ylöjärvi

Aamulehti Elinkeinojen murroksen aika näkyy politiikan uhona_13_10_2013

 

Julkaistu Aamulehden mielipidesivulla (B15) 15.10.2013.

Kategoria(t): Mielipidekirjoitukset, Suomi, Vihreät Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *