Puistoon vesiteitse Pengonpohjassa? Ja Harmaan talouden aloite. -7.4.2014

Lausuimme kaupunkiseudun työhön ”Rakennesuunnitelma 2040”, joka kulkee rinta rinnan maakunnan tekemän maakuntakaavatyön kanssa. Kuntamme tulevaa kasvua linjataan siis seudullisesti.

Olemme aiemmin käsitelleet kunnan laajaa maankäytön työtä ”MAPSTO”, joka ensimmäisessä versiossaan lähinnä kuvasi kaikkea sitä, mikä kunnassamme on kesken tältä saralta. Tietysti Kaavoituskatsaus 2014 antoi merkittävän lisän siihen, mitä kunnassa tapahtuu juurikin. Paljon, ja ryhmämme mielestä liikaakin. Suunnitteluun käytetyt varat vaativat huomattavia sijoituksia investointeihin ja infran rakentamiseen. Kenties tulevina vuosina joudumme pakon edessä tekemään tarkempia rajauksia kasvukohteista.

Tein poistoesityksen lausuntokohtaan läntisen ratayhteyden tarpeettomuudesta. Esitykseni raukesi kannattamattomana.  En ymmärrä miksi kuntamme pitää lyödä lyttyyn laajemmasta näkökulmasta toistaiseksi tarpeelliseksi katsottu hanke.

Käsittelyssä oli toistamiseen Pengonpohjan entisen koulun myynti. Kävikin ilmi, että kaupungilla on tuolla Näsijärven rannassa pienimuotoinen puisto. Jos kunta möisi siitä edestä tontin, olisikin kunnalla ainutlaatuinen ja hauska puisto, jos pääsy olisi vain vesiteitse :)

Pengonpohjan koulun lisäksi alueella sijaitsee kuntalaisten vapaassa käytössä oleva virkistysalue. Toki sinne jäisi nykyisessä ehdotuksessa kunnan omistukseen polku, joka johtaa Näsijärven rantaan ja virkistysalueelle.

Asiassa oli jonkin verran ristiriitaista tietoa. Meidän täytyisi linjata, kuinka voimme mahdollistaa kunnalta käytöstä poistuvien kiinteistöjen hyödyntämisen kyläyhteisön hyvinvoinnin eteen. Entä kuinka arvioida tulevien vuosikymmenten yhteisöllisen toiminnan tuoma etu suhteessa siihen, että kunta voisi saada nk vapailta markkinoilta koulusta paremman hinnan? -Kallistun itse siihen, että tarvitsemme selkeät pelisäännöt alueista ja kylien tukemisesta. Möisin lähiyhteisöille edullisemmin, kunhan alueella sitouduttaisiin tuomaan kuntakentän kokonaisuuteen yhteisön kautta toimintaa, tapahtumia, kulttuuria tmv.

18.4.2011 tekemämme valtuustoaloite on palautumassa valtuustolle vastattuna. Kyse on aloitteestamme Harmaan talouden torjunnasta. Tekninen osasto vastaa, että tammikuussa 2007 voimaan tullut tilaajavastuulaki edellyttää, että kohteen pääurakoitsija vastaa ja työn tilaaja valvoo työmaalla työskentelevien yhteiskuntavelvoitteiden suorittamista. Urakoitsijoiden oletetaan toimittavan asiasta selvityksen tarjouspyyntöasiakirjoissa. Lisäksi syyskuusta 2012 lähtien työmailla työskentelevillä tulisi olla kuvallinen tunnistekortti. Heinäkuusta 2014 alkaen tilaajan tulee ilmoittaa verottajalle työmaan urakoitsijoiden tiedot. Valvojana ovat aluehallintoviranomaiset.

Kategoria(t): Blogi-kirjoitukset, Kaupunginhallitusblogi 2013-, Ylöjärvi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *